miércoles, 27 de mayo de 2009

7 DE JUNY, EUROPA SOCIALISTA

Per què animam a la ciutadania per anar a votar al Partit Socialista en les properes eleccions del 7 de juny?

Perquè volem una Europa cohesionada econòmica i socialment, perquè sabem que la mera unió econòmica, no garanteix ni qualitat de vida ni el benestar de les persones, apostam per apronfir en el model de benestar amb més proteccions i garanties, refundant-lo des d’unes noves bases de justícia social i solidaritat.

Les polítiques socialistes són les polítiques de la igualtat d’oportunitats, i bé, ho sabem al nostre país i a la nostra comunitat. És el nostre partit qui qui atorga drets, qui atorga llibertats, qui crea marcs i espais de tolerància i respecte cap a la diversitat. Aquestes són les nostres polítiques.

El naixement de la UE va estar marcat per exigències mercantilistes després de la segona Guerra Mundial. Nosaltres sempre hem reivindicat una Europa que transcendís el projecte merament econòmic des de la nostra òptica de la justícia social, la redistribució de la riquesa, la universalització de serveis bàsics, la llibertat i la igualtat d’oportunitats.

La dreta europea suposa un vertader perill per aquestes pretensions. Ha estat el seu model neolliberal, que de la mà de l'administració Bush i la connivència dels organismes internacionals com la Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional, qui han anteposat els interessos dels poderosos per damunt del conjunt de la ciutadania, i contribuït al cataclisme de l'economia.

Durant molts d’anys Europa ha estat un referent per al nostre país en polítiques d’igualtat d’oportunitats, a través de les seves directrius i resolucions. La incorporació de les reivindicacions de moviments socials i el teixit feminista a les agendes internacionals ha estat una gran revolució silenciosa per les dones.

Avui tenim tan clara la vinculació entre socialisme i feminisme. Sabem que entre la igualtat formal (abstracta) i la efectiva hi ha un abisme que s’ha de recòrrer amb els intruments legisaltius necessaris, així com des de l’educació a tots els nivells. Les i els socialistes, sabem que les desigualtats socials de gènere que encara es dónen a tota Europa fruït de segles de dominació patriarcal, s’han d’extirpar: a nivell laboral, social, econòmic, familiar, com a l’ordre simbòlic promovent nous rols i valors en igualtat.

Allà on governa la dreta, i aquesta és majoria a la UE, s'estanca l’avanç i el progrés en les llibertats i els drets, hi ha un retrocés respecte a la igualtat d’oportunitats. 7 de juny tenim una fita fonamental, perquè volem seguir avançant en l'autonomia de les persones, la llibertat i la igualtat.

I és que a aquest Partit Popular i als seus homòlegs europeus, se'ls hi omple la boca parlant d'igualtat i es sumen al carro d'un "feminisme de boutique" pur escaparat, però amb els seus fets, podem veure les orelles al llop, i als fets em remetré:

Aquesta dreta que diu que defensa la igualtat i la dignitat de les dones, es va abstenir al nostre país en una llei tan trascendental com la llei d'igualtat, recorrent-la al constitucional per estar contra la paritat, varen votar en contra de la llei de matrimonis homosexuals, i contra la llei d'identitat de gènere.

Per aquests fonamentalistes de la uniformitat, tot el que s’escapa del seu estereotip limitat de família mereix una ofensiva.

A Europa, el PP i els seus anàlogs han votat contra millores en permisos de maternitat i de majors prestacions a les famílies perquè la seva intolerància no admeteix més model de família, que la tradicional.

Han aturat que a l resta d’Europa, com ja hi ha a Espanya, els pares puguin gaudir d’un permís de paternitat intransferible. - Així és com volen fomentar la conciliació!! , però només de les dones, excloent de la coresponsabilitat de la criança als pares.

Han votat contra la paritat, contra els plans d’igualtat a empreses, contra mesures d’acció positives, contra la igualtat salarial, contra qualsevol llei antidiscriminatòria, contra regulacions per acabar amb el sexisme als mitjans de comunicació...

En definitiva, han votat en contra de la igualtat, la modernitat i el progrés.
La dreta és immobilista: frena i estanca el dinamisme social.

En canvi, nosaltres, els i les socialistes, hem promogut lleis per reforçar els drets personals i socials, avui mateix s'ha anunciat que s'ampliarà el permís de paternitat fins 4 setmanes (2 més que actualment), hem ampliat el marc de llibertats i de respecte cap a les minories i la diversitat, gestionant aquesta com una riquesa. La dreta nega la diversidad i afirma les desigualtats, nosaltres, a l’inrevés, reconeixem la diversitat com un fet positiu, i lluitam contra les desigualtats per transformar-les en igualtat d’oportunitats.

Estan oposats 2 models, 2 paradigmes, amb receptes diferents per enfrontar-nos a problemes estructurals de calat. Els ciments del nostre sistema del benestar estan en perill si avança la dreta. Les seves polítiques de desregulatció absoluta, la manca de regles de jocs, l’avarícia, la llibertat absoluta del mercat ha debilitant el sistema, afavorint la privatització i el debilitament de lo públic, de les forces sindicals i de la classe treballadora.

Crec que no hi ha millor motiu per anar a votar, i votar socialista, el proper dia 7 de juny, ens hem de mobilitzar, animar a tots els nostres col·legues, familiars, amics, companys a que també ho facin, perquè ens hi jugam molt.

1 comentario:

Anónimo dijo...

La derecha en Europa no tiene ni color ni alegría. Ellos saben que han sido sus políticas las que nos han metido en esta crisis y también saben que con su programa oculto: despido libre, 65 horas semanales, bajar sueldos no se sale de la crisis sino que se ahonda más en ella.
Así que tanto si se es de izquierdas, de centro o derecha (moderada) hay que votar socialista. Aunque sea por egoísmo, por nuestro propio bien.
Un saludo guapa!
Maria