martes, 9 de septiembre de 2008

Per fi ja tenim Consell de la Dona a Mallorca


Al plenari d'ahir dia 8 de setembre al Consell de Mallorca, va tenir lloc una fita molt important, l'aprovació del reglament del Consell de la Dona de Mallorca, reglament que després del període d'al·legacions obert tant per associacions feministes com per partits polítics, va ser aprovat per unanimitat.

Com a Secretària d'Igualtat de Joventuts de les Illes Balears, he estat reivindicant els darrers quatre anys, conjuntament amb la Plataforma per a la Igualtat d'Oportunitat (conjunt d'associacions i organitzacions d'esquerres unides per aquesta finalitat) la creació d'un Consell de Participació de les Dones, especialment a la nostra Comunitat. El fet de la creació de la Direcció Insular d'Igualtat al Consell de Mallorca, marcat pel fet de les competències estatutàries a l'article 70.2 de l'Estatut d'Autonomia en matèria d'igualtat de gènere, dona i conciliació, suposa que s'han d'integrar aquestes polítiques d'igualtat a la nostra illa.

I en aquesta línia, s'ha creat el Consell de la Dona de Mallorca, després d'un procés totalment democràtic i participatiu, que suposarà la vehiculació entre les associacions feministes de Mallorca i el Consell de Mallorca, quant a les polítiques de gènere es refereix.

El Partit Popular, que ha votat aquest Consell favorablement, va ser incapaç de crear aquesta figura d'òrgan consultiu i de participació que tant ha estat reivindicat pels col·lectius feministes. S'amparava en la figura del Consell Rector de l'IBD com a espai de participació de les dones. Al Consell de Mallorca, les polítiques d'igualtat de gènere eren inexistents i no havia cap horitzó en la lluita cap a la igualtat d'oportunitats entre dones i homes.

Ahir en Jaume Font ridiculitzava l'esquerra en la seva intervenció al Consell, feia burla del fet de crear comissions, debats, consells de participació. Evidentment, hi ha un abisme en la manera de concebre els processos i la participació política entre la dreta i l'esquerra. Nosaltres pensam que només des de la democràcia participativa i el diàleg, es pot construir una societat millor. El PP, ja ho sabem tots, i més després d'aquesta herència catastròfica que ens han deixat.

Ja tenim el primer Consell de la Dona de Mallorca constituït. El proper serà el de les Illes Balears.
Les i els feministes de Mallorca, estam d'enhorabona.

No hay comentarios: