lunes, 1 de diciembre de 2014

El conservadurisme perjudica greument la salut pública.Avui és el Dia Internacional de la Lluita contra la SIDA. Més de 150.000 persones al nostre país pateix aquesta malaltia de transmissió sexual i un 30% dels portadors del virus no reben cap tipus de tractament perquè no ho saben. L'any passat moriren a les nostres illes 1.342 persones a causa del VIH. Balears té la taxa de SIDA més alta a nivell nacional.

Aquests anys de polítiques del PP els socialistes hem denunciat l'opacitat a l'accés a les dades de la Comunitat Autònoma respecte als indicadors de salut i ens hem oposat a la reducció per part del Govern de Mariano Rajoy en un 75% del Pla Nacional de la lluita contra la Sida. Si l'any 2011(el darrer de la legislatura Zapatero) aquest pla estava dotat en gairebé 7 milions d’euros -repartits entre les diferents Comunitats Autònomes- al 2012 va passar a 1 milió d'euros. Si a Balears, ens corresponien uns 180.000 € -que el Pacte de Progrés amb Francesc Antich al capdavant incrementà en més de 120.000 €- l'aportació estatal ha anat cada any reduint-se.  A aquestes retallades de Rajoy, José Ramón Bauzá i Maria Salom han afegit més retallades. Cal recordar que el Consell de Mallorca per qüestions purament ideològiques i de conservadurisme moral ha retallat en matèria socioeducativa eliminat un programa consolidat als instituts de Mallorca com eren les "Iniciatives als Instituts", on treballaven la prevenció i sensibilització entitats com Alas, Ben Amics, Taula per la SIDA, fonamentals per conscienciar al jovent de la importància del preservatiu a les relacions sexuals.

Si a aquest fet li afegim la vergonya del Reial Decret 12/2012 que ha expulsat a 20.000 persones del sistema sanitari normalitzat, tenim un cocktail explosiu en el risc de contagi del VIH.

L’estalvi econòmic no justifica ni compensa un retrocés en la resposta del VIH al nostre país ni a Mallorca, donat que està ben demostrat que la prevenció és molt més rentable que el tractament posterior. 

Avui 1 de desembre és un dia de solidaritat i compromís. No podem baixar la guàrdia. 

No hay comentarios: